Glencore разом з Ярославським претендують на Турбоатом

20 січня 2017, 09:26 2992

Мажоритарний акціонер найбільшої міжнародної корпорації Glencore Inc Айван Глазенберг заявив про те, що корпорація спільно з групою DCH Олександра Ярославського планує взяти участь у приватизаційному конкурсі щодо АТ «Турбоатом».

Про це стало відомо під час зустрічі Глазенберга і Ярославського з Президентом України Петром Порошенком на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляється на сайті DCH.

Окремо було обговорено перспективи розширення масштабів діяльності Glencore Inc із розвитку аграрного сектора як стратегічного для України.

Відзначається, що прикладом успішного інвестиційного проекту в сільськогосподарському машинобудуванні послужив Харківський тракторний завод, який Олександр Ярославський за сприяння Президента України запустив 6 січня 2017 року і на відновлення діяльності якого виділив 400 млн грн. За словами Президента України, завдяки цьому роботу отримали понад 3000 осіб.


Для довідки: Glencore International AG (Global Energy Commodities and Resources) — швейцарська трейдингова компанія, яка постачає сільськогосподарську продукцію, метали, мінерали, сиру нафту, продукти нафтопереробки, вугілля.

DCH — одна з найбільших українських бізнес-груп. Напрямки діяльності — фінанси, девелопмент, машинобудування, будівництво, транспорт, виробництво будматеріалів, готельний бізнес та ін. Згідно з інформацією в ЗМІ, група DCH має пайову участь у декількох аграрних компаніях, назви яких не розголошуються.