Генпрокуратура закрила провадження проти Астарти

19 вересня 2017, 15:08 2798

Генеральна прокуратури закрила кримінальне провадження проти дочірніх структур «Астарти» з огляду на відсутність складу правопорушення.

Як говориться у повідомленні агропромхолдингу, таким чином, зняті усі попередні звинувачення.

«Слідом за цим ми очікуємо, що найближчим часом у судовому порядку будуть розблоковані банківські рахунки низки підприємств компанії. На наше переконання, випадок з «Астартою» має стати «точкою неповернення» до силового впливу правоохоронних органів на бізнес за відсутності обґрунтованих, підтверджених судовими рішеннями, підстав», - вважають у компанії.

Також у агропромхолдингу висловили вдячність колегам, партнерам і громадськості за підтримку, довіру до «Астарти» та повагу до її бізнес-репутації у форс-мажорних обставинах, які були вирішені у прозорий законний спосіб.


Для довідки: 6 вересня в головному офісі компанії «Астарта-Київ» пройшов обшук, ініційований Генеральною прокуратурою України. Обшук проходив в рамках кримінального провадження за підозрою в ухилянні від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України).

«Астарта» — вертикально інтегрована аграрна компанія, яка обробляє 250 тис. га землі в 8 областях України. Основна діяльність компанії полягає у вирощуванні цукрових буряків, зернових і олійних культур, виробництві високоякісного цукру, молока і переробці сої. До складу «Астарти» входять 8 цукрових заводів, молочні ферми на 30 тис. голів стада, потужний завод з переробки сої та біоенергетичний комплекс із виробництва біогазу (м. Глобине).