Галичина-Захід вже знищила 72,5 тисячі свиней

09 вересня 2019, 11:33 2623

Компанія «Галичина-Захід» утилізує десятки тисяч туш свиней, які підлягають знищенню через спалах африканської чуми свиней (АЧС).

Про це йдеться у повідомленні ГУ Державної служби з питань надзвичайних ситуацій Львівської області.

«Станом на вечір 7 вересня облаштовано 9 котлованів для утилізації свиней,  проводиться спалювання 72569 свинних туш у 8-ми котлованах, проводилась підготовка до спалювання у 9-му котловані (закладка дров, шин, туші свиней)», - йдеться у повідомленні.

До утилізації залучено 232 людей (представники підприємства, Держпродспожислужби, Нацгвардії, ДСНС).

Також зазначається, що худобомогильник облаштовано на площі понад 2 тис. м2.


Для довідки: 16 серпня спалах АЧС зареєстрований на підприємстві «Галичина-Захід» (Львівська обл.) Все поголів'я підприємства - більше 90 тис. свиней підлягає знищенню.

«Галичина-Захід» — підприємство, що розташоване в Львівській області, має 100% данські інвестиції, входить до ТОП-10 найбільших виробників свинини в Україні і до ТОП-25 найкращих європейських свинарських компаній. Основне стадо налічує 5300 свиноматок, загальне поголів'я сягає 80 тис. голів одночасного утримання. У минулому році підприємством було реалізовано більш ніж 14 тис. т свиней живою вагою. У структурі доходів частка рослинництва займає близько 15% виробництва, тваринництва — 85%. Земельний банк 5,5 тис. га розташований в Стрийському, Дрогобицькому та Миколаївському районах Львівської області.