Галичина-Захід збільшить поголів`я свиней

05 жовтня 2016, 09:42 3545

ТОВ «Галичина-Захід» має намір збільшити поголів`я свиней на відгодівлі на 15,4%, або на 20 тис. голів до 150 тис. голів у 2017 році.

Про це повідомив перший заступник генерального директора компанії Андрій Талама, передають «Українські новини».

«Поголів'я на відгодівлі на сьогодні становить 130 тис. голів. Плануємо вийти на 150 тис. голів у наступному році», — зазначив Талама.

Маткове поголів'я в компанії наразі налічує 5,5 тис. свиноматок, і в короткостроковій перспективі збережеться на такому самому рівні.

«N. B.!» Андрій Талама: Якщо працівники не знають, як правильно вирощувати свиней, найкращі технології не забезпечать гарного результату

Талама також наголосив на падінні попиту на свинину і постійному зниженні цін. «Ціна падає щотижня. Динаміка дуже негативна для виробника. Я думаю, тенденція протримається до середини листопада, а там очікується сезонне підвищення попиту, пов'язане із закупівлями м'яса виробниками перед святами. Це буде тривати, швидше за все, 2-3 тижні. Потім ціна знову стабілізується до березня, найнижчі ціни будуть у лютому», — прокоментував представник компанії.

За його словами, за останній місяць ціна просіла на 20% — на початку вересня спостерігався один із пікових періодів, після чого почалося зниження. Наразі середня ціна коливається в межах 29-30 гривень/кг у живій вазі з урахуванням ПДВ.

Талама також додав, що «Галичина-Захід» вела переговори про поставки свиней у Грузію, але поки що поставляє лише на внутрішній ринок.


Для довідки: «Галичина-Захід» — підприємство, що розташоване у Львівські області, має 100% данські інвестиції, входить до ТОП-10 найбільших виробників свинини в Україні та до ТОП-25 найкращих європейських свинарських компаній. Основне стадо налічує 5300 свиноматок, загальне поголів’я сягає 80 тис. голів одночасного утримання. Минулого року підприємством було реалізовано понад 14 тис. тонн свиней живою вагою. В структурі доходів частка рослинництва займає близько 15% виробництва, тваринництва — 85%. Земельний банк 5,5 тис. га розташований у Стрийському, Дрогобицькому та Миколаївському районах Львівської області.