Гадз розпочав експорт яблук у Швецію

21 листопада 2017, 15:03 4019

Фермерське господарство «Гадз» відправило першу партію яблук у Швецію в рамках експортного контракту.

Як говориться у повідомленні  підприємства, угодою, підписаною на рік, передбачено, що до Швеції ФГ «Гадз» має поставити 500 т яблук сортів як Джонапринц (Чорний Принц), Ред чіф, Гала, Голден Делішес, передає УНІАН.

«Щоб мати змогу експортувати продукцію в будь-які країни світу, зокрема і у Швецію, підприємство пройшло сертифікацію Global GAP. Ця сертифікація чистоти продукту підтверджує, що наш продукт є екологічно чистим і безпечним для продажу в супермаркетах та споживання. Після цього ми досягнули із швецькими фірмами-імпортерами домовленостей та підписали контракти. У контрактах вказано калібри, колір та розмір яблук», — розповів заступник голови правління фермерського господарства «Гадз» Тарас Мельник.

За його словами, сучасне обладнання на підприємстві дозволяє у процесі пакування сортувати яблука на декілька категорій. Перша категорія – екстраклас, яка експортується на ринки Скандинавії, друга також іде на експорт, а останню категорію яблук відправляють на сокові заводи.

Основну частину партію яблук підприємство скерує в Швецію у січні-лютому 2018 року.

Мельник додав, що підприємство «Гадз» також досягло домовленостей щодо експорту яблук із Індією, В’єтнамом, Індонезією, Малайзією. Наразі залишилося лише отримати фітокарантинні дозволи з цих країн, після чого підприємство одразу зможе відправляти туди яблука.


Для довідки: ФГ «Гадз» має 600 га плодових садів (яблуня, груша, слива) і плодовий розсадник, в якому щорічно проводиться 800 тис. саджанців.