Ферму Grain Alliance заточили під молоко екстра-классу

04 вересня 2018, 14:44 1682

Grain Alliance (ТОВ «Баришівська зернова компанія») провела модернізацію молочнотоварної ферми у с. Овсюки Гребінкіського району Полтавської області.

Про це заявив заступник директора з тваринництва Руслан Дегтярьов, говориться у повідомленні компанії.

«Так на фермі запустили другий сучасний молокопровід у доїльному залі» — сказав він.  

Як розказали в компанії, цей крок дасть компанії можливість отримувати молоко класу «екстра», конкурувати на ринку і приносити більший прибуток компанії.

«У охолоджувачі сировина зберігається при температурі + 4 градуси, через спеціальну систему перевантажується до молоковозів. Таким чином мінімізовано на сировину вплив зовнішніх чинників. Молоко вищого ґатунку у нас забирає Ічнянський завод сухого молока та масла, — розповідає завідувачка ферми Лариса Корабель.

Ще одним кроком у вдосконаленні галузі на підприємстві стала реконструкція приміщення для молодняка. Зокрема, відремонтували підлогу і дах, встановили металопластикові вікна, вентиляцію та налагодили водопостачання.

«Нове приміщення розраховане на 140-150 голів. Приміщення поділене на два відділення. У першому — молочні телята. Тут вони знаходитимуться до 40 -60 днів. Потім їх переведуть в іншу частину приміщення, в друге відділення, де перебуватимуть до досягнення ними однорічного віку», — додала Лариса Корабель.

За словами Дегтярьова, найближчого часу у господарстві планують відновити ще одне тваринницьке приміщення для телиць старшого віку.


Для довідки: Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 200 тис. т. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.