Єврооблігації МХП отримали рейтинг на рівні «B-»

05 травня 2017, 09:13 2028

Міжнародне агентство Fitch Ratings помістило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) компанії «Миронівський хлібопродукт» в іноземній валюті в список Rating Watch Positive. РДЕ в національній валюті підвищено з «B-» до «B».

Перегляд рейтингів був обумовлений недавнім розміщенням МХП єврооблігацій на суму $500 млн, говориться в повідомленні рейтингового агентства.

Прогноз по довгостроковому РДЕ — «стабільний». Агентство також присвоїло єврооблігаціям компанії остаточний рейтинг «B-» і розмістило його в список Rating Watch Positive.

«Розміщення єврооблігацій підвищує фінансову гнучкість: ми очікуємо поліпшення ліквідності МХП і зниження ризиків рефінансування після того, як чисті $240 млн, отримані від нових семирічних єврооблігацій, використовуються для погашення короткотермінової заборгованості та створення буфера ліквідності. Решта $245 млн будуть фінансувати тендер на відповідну частину єврооблігацій на суму $750 млн у квітні 2020 року. Фінансова гнучкість МХП буде посилена за рахунок більш низької концентрації строків погашення заборгованості та розширення профілю погашення заборгованості», — вважають аналітики Fitch Ratings.


Для довідки: МХП — вертикально інтегрована компанія. Серед напрямків діяльності — рослинництво, птахівництво і м'ясопереробка. Земельний банк МХП становить близько 370 тис. га. З 2008 року акції компанії котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером MHPC.