Епіцентр зосередить 35% земельного банку на Хмельниччині

23 березня 2019, 08:30 2518

Компанія «Епіцентр» буде обробляти майже 35 тис. га землі у західному регіоні, що становить більше 35% всього земельного банку аграрного напрямку компанії «Епіцентр» .

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Збільшення площ земельного банку на Хмельниччині стало можливим після укладення угоди ТОВ «Агрохолдинг 2012», що входить до складу аграрного напрямку групи компаній «Епіцентр»,  на придбання у ПрАТ «Оболонь» кількох активів у Хмельницькій області.

В компанії відмічають, що мова йде про купівлю цілісного майнового комплексу у смт. Закупному, до якого входить Закупнянський комбікормовий завод і заготівельно-перевалочна база, а також частки у статутному капіталі ТОВ «Агрофірма ім. В.Д. Слободяна». Це підприємство розташоване в селі Іванківці, Чемеровецького району на Хмельниччині. Серед його активів 2 187 га землі у користуванні (орендовані паї), сільськогосподарська техніка, нерухомість, тваринництво тощо.

«Збільшення площ земельного банку на Хмельниччині є досить важливим, як для подальшого підвищення ефективності роботи аграрного напрямку, так і для розширення територій, де компанія «Епіцентр» впроваджує свої соціальні програми надання допомоги територіальним громадам», — відмічається в повідомленні.


Для довідки: ТОВ «Агрохолдинг-2012» отримало дозвіл Антимонопольного комітету України на придбання у ПрАТ «Оболонь» кількох активів у Хмельницькій області.

Корпорація «Оболонь» виробляє пиво, безалкогольні та слабоалкогольні напої, мінеральну воду, снеки, є найбільшим в країні експортером пива. До її складу входять головний завод у Києві та дев'ять підприємств у регіонах країни.

ТОВ «Агрохолдинг 2012» створено у вересні 2015 року. Його бенефіціарами через венчурний фонд «Оферент» виступають Галина і Олександр Гереги.