Епіцентр зібрав 760 тис. т зернових та олійних культур

30 листопада 2018, 08:00 1872

Аграрний напрямок «Епіцентр К», що обробляє понад 111 тис. га земель, у 2017/2018 маркетинговому році зібрав 760 тис. т зернових та олійних культур.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, понад 501 тис. т кукурудзи намолочено на чотирьох кластерах на площі 41,2 тис. га. Підсумкова врожайність кукурудзи в бункерній вазі складає 12,16 т/га.

Також за результатами збору врожаю підприємствами компанії отримано 138,8 тис. т озимої пшениці на площі 22,9 тис. га. Кількість вирощеного соняшника 123, 4 тис. т на площі 35,5 тис. га. Врожайність цих культур складає відповідно 6,04 т/га та 3,47 т/га.

Як зазначає керівник аграрного напрямку ТОВ «Епіцентр К» Василь Мороз, всі агротехнічні роботи завершилися на полях своєчасно: ще до першого снігу встигли зробити якісний обробіток ґрунту.

«Отриманими результатами врожайності задоволені: їх вдалося досягти за рахунок чіткого дотримання технології вирощування, вдалого підбору сортів, застосування високопродуктивної техніки та добре прорахованій інвестиційній стратегії», — говорить він.

За словами Василя Мороза, підготовка до наступного сезону вже розпочалася.

«Зупинятися на досягнутому не збираємося: продовжуємо оновлювати парк сільгосптехніки, реалізуємо інвестиційну програму із розбудови елеваторного напрямку. Зміцнення позицій у зерновій логістиці та промисловому зберіганні — одне із наших ключових завдань на найближчий час», — додає керівник аграрного напрямку «Епіцентр К».

Наразі триває будівництво двох нових елеваторів компанії на Вінниччині — у Вапнярці та Вендичанах, а також реконструкція зі збільшенням потужностей на Вінницькому елеваторі та Закупнянському ХПП. У планах компанії також будівництво чотирьох нових елеваторів.


Для довідки: аграрний напрямок групи компаній «Епіцентр К» обробляє понад 111 тис. га на Вінниччині, Хмельниччині, Тернопільщині, Черкащині та Київщині. Також до його складу входить 20 тваринницьких ферм.