Епіцентр Агро коригує проведення осінньої посівної з урахуванням кліматичного фактору

26 жовтня 2020, 10:20 1935

Холдинг «Епіцентр Агро» влітку відсіяв ріпак, а зараз завершує посів озимої пшениці. У 2020/2021 МР посівні площі під цією культурою складатимуть 16 тис. га.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Одразу після збирання культури-попередника озимої пшениці була проведена якісна підготовка ґрунту. Наразі спеціалістами агрохолдингу розроблена модельна схема управління ценозом посівів озимої пшениці — у цій осінній посівний кампанії впроваджені її елементи в залежності від попередника, терміну посіву, сорту, реакції на кущення, природної родючості й агрофонів. На 90% посівних площ культури озимої пшениці отримані дружні та рівномірні сходи.

Посівна площа ріпаку становить 9,3 тис. га. Посівна кампанія озимого ріпаку під урожай 2021 року в агрохолдингу тривала з 27 липня по 18 серпня.

«Під час догляду за посівами ріпаку в агрохолдингу відпрацьовується пілотний проєкт диференційованого внесення ретардантів у масиві одного поля в залежності від фази та стану розвитку, — зазначає заступник керівника департаменту з аграрних питань, директор з виробництва холдингу «Епіцентр Агро» Богдан Черемха. — На площі 1,4 тис. га, де були отримані запізнілі сходи через нестачу вологи, для стимуляції активного росту рослин проводяться цілеспрямовані агротехнічні заходи: внесення композиції з амінокислот, мікроелементів, засобів захисту рослин. А також — додаткове підживлення водним розчином азотних та борвмісних добрив».

N.B. Епіцентр Агро перегляне підходи у гібридній політиці кукурудзи

Як розповів Богдан Черемха, на сьогодні, після достатніх опадів, на підприємствах агрохолдингу проводиться активний осінній обробіток ґрунту, здійснюється локальне внесення комплексних мінеральних добрив і внесення безводного аміаку. Цим процесам передувало обов’язкове дослідження ґрунтів у власній агрохімічній лабораторії — відбір ґрунтових зразків та визначення в них вмісту елементів живлення та родючості.

В «Епіцентр Агро» запроваджено виробничий проєкт з глибокого механічного розпушування — розущільнення ґрунтів на земельних ділянках, які знаходяться в обробітку агрохолдингу. І цьому передує робота з визначення показників щільності та залягання зони ущільнення. Паралельно створюється єдина база всього земельного банку холдингу за даними показниками.


Для довідки: «Епіцентр Агро» входить до топ-7 найбільших агрохолдингів України та обробляє 160 тис. га на Хмельниччині, Вінниччині, Тернопільщині, Житомирщині, Черкащині та Київщині. В структурі «Епіцентр Агро» 20 тваринницьких ферм та 14 елеваторних комплексів загальною потужністю зберігання понад 1,5 млн тонн.