Елеватори Оптімус Агро почали приймати зерно нового врожаю

19 червня 2019, 17:21 1720

Якимівський, Сірогозький, Нікопольський та Качкарівський елеватори компанії «Оптімусагро Трейд» («Оптімус Агро») минулого тижня почали приймання та заготівлю перших партій ранніх зернових нового врожаю — озимої пшениці, ячменю і насіння ріпаку.

Як говориться у повідомленні компанії, показники якості зерна, які приймали елеватори відповідали вимогам ДСТУ.

Зазначається, що масова збиральна кампанія в південному регіоні очікується після 20 червня 2019 року.


Для довідки: за даними департаменту агропромислового розвитку м. Херсон, станом на 18 червня в господарствах області зібрано вже 5,5 тис га ячменю із середньою врожайністю 36 ц/га. Всього до збирання в області підлягають 677 тис га ранніх зернових.

«Оптимус Агро» — агропромислова компанія, один з найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом соняшникової олії, шроту і лушпиння. На українському ринку компанія входить в ТОП-5 українських переробників насіння соняшнику за встановленими потужностями.

«Оптимус Агро» в Україні об'єднує мережу елеваторів в Дніпропетровській, Кіровоградській, Харківській, Запорізькій, Херсонській, Донецькій і Черкаській областях загальною потужністю одноразового зберігання понад 1,1 млн т зернових. Потужності з переробки соняшнику «Запорізького олійно-екстракційного заводу» складають 900 тис. т/рік.