Елеватори Кусто Агро здійснили понад два обороти за сезон

21 грудня 2017, 17:01 3255

Елеватори компанії «Кусто Агро» здійснили понад два обороти, підприємство вже перевиконало поставлені завдання за операційними та фінансовими показниками.

Про це повідомила генеральний директор компанії Діана Телевань, говориться у повідомленні підприємства.

Вона зазначила, що цей рік специфічний та нелегкий для всіх елеваторів — зерно пізньої групи приходить досить вологим.

«Крім того, зернові пізньої групи та бобові дозріли майже одночасно. Ми ще не досушили соняшник, коли на елеватори почали привозити сою й кукурудзу. Зрозуміло: господарі хочуть швидко забрати урожай із поля, а ми хочемо надати свої послуги якісно. Технологія доробки зерна з метою збереження його якісних показників вимагає сушіння при низьких температурах. А це більше часу, уваги та ресурсів», — додала Телевень.

Вона також підкреслила, що, окрім природних чинників, які безпосередньо вплинули на специфіку роботи елеваторів в цьому році, також відбулися значні зміни в нормативних документах, що регулюють діяльність елеваторів та якісні показники зерна.

«Зокрема, ми приймаємо зерно від поклажодавців за чинними в нашій країні ДСТУ, а відвантажувати маємо за вимогами до якості в експортних контрактах, що зазвичай відмінні від наших норм. Кожен зможе підтвердити, що рік для всіх наших колег в елеваторному бізнесі важкий, але й продуктивний. Наша компанія здійснила вже понад два обороти та перевиконала поставлені завдання за операційними та фінансовими показниками», — зауважила Телевань.

Вона додала, що елеватори компанії переповнені, незважаючи високі показники вологості зерна та значні об'єми.

«Всі ємкості на наших елеваторах в Козятині, Жмеринці і Росоші завчасно були законтрактовані поклажодавцями. Коли зерно сухе, його продають зі складів. А коли рік такий, як цей, то кожен господар хоче давати йому раду на елеваторі. Воно й зрозуміло — одна справа реалізовувати зерно наприкінці року, і зовсім інша — в період збору урожаю, адже у кінці року ціни, як правило, зростають», — сказала вона.

Телевень також зазначила, що «Кусто Агро» запровадила технологію пакування в полімерні мішки, що дозволяє приймати та якісно зберігати зерно, навіть якщо всі ємності вже заповнені.


Для довідки: «Кусто Агро» є частиною міжнародного холдингу Kusto Group. «Кусто Агро» була заснована для побудови вертикально-інтегрованої компанії в області аграрного сектора України. Бізнес компанії — це виробництво і реалізація продукції рослинництва з високою доданою вартістю за рахунок інноваційних бізнес-концепцій, задовольняючи зростаючі потреби ринків, що розвиваються за напрямками: рослинництво, елеватори, транспортні послуги та трейдинг.