Елеватори Держрезерву нарощують обсяги заготівлі зерна

13 квітня 2018, 12:31 4128

Державне агентство резерву України увійшов у ТОП-5 найбільших компаній України, що управляють елеваторними потужностями. 

Про це йдеться у повідомленні відомства.

«Аграрний напрям Держрезерву — один з найактивніших у системі. Наші підприємства ось вже кілька років поспіль постійно збільшують свої обсяги зберігання, залучаючи нових контрагентів.  Держрезерв відкритий до співпраці, ми готові скласти гідну конкуренцію приватним структурам, адже чималі кошти вкладаємо у розвиток та модернізацію своїх елеваторів», — наголосив голова Держрезерву Вадим Мосійчук.

За його словами, майже усі аграрні потужності показують позитивну динаміку нарощення своїх об’ємів зберігання.

Лідерами серед підприємств системи, за даними поточного маркетингового сезону, є «Охтирський КХП», показник обсягу зерна на зберіганні якого сягнув позначки більше 98 тис. т, «Золотоніське підприємство «Златодар» з показником у понад 90 тис. т прийнятого на зберігання зерна та «Чортківський КХП», що станом на лютий місяць поточного року прийняв на зберігання майже 73 тис. т зерна.

З дещо меншими показниками, але зі стабільно позитивною динамікою працюють, на разі, «Куліндорівський КХП» (68,77 тис. т), «Хлібна база №85» (майже 45,5 тис. т) та «Хлібна база №76» (майже 42 тис. т).


Для довідки: аграрний актив системи Держрезерву формують 10 підприємств. За підсумками роботи у 2017 році  сукупний обсяг прибутку всіх аграрних підприємств  системи склав 12,5 млн грн.