Елеватори Агропросперіса встановили рекорд відвантаження зерна

18 березня 2019, 17:12 2781

12 елеваторів групи компаній «Агропросперіс» вийшли на рекордний оборот за свою історію, відвантаживши 1,5 млн т агропродукції в 2018-2019 МГ.

Як говориться в повідомленні компанії, два маршрутних елеватора групи також вийшли на власні рекорди з початку роботи. Так, за поточний сезон «Агродар-Бар» відвантажив 330 тис. т олійних і зернових культур, що становить 6,6 оборотів, а Жмеринський елеватор — 210 тис. т, досягнувши 5,3 оборотів.

«Обсяг заготівлі в поточному маркетинговому році вже перевищує підсумковий результат 2017-18 МГ на 200 тис. т. З них найбільший приріст забезпечили «Агродар-Бар» — на 100 тис. т, і Жмеринський елеватор — на 50 тис. т», — йдеться в повідомленні компанії.

У «Агропросперісі» відзначають, що в цьому році практично всі елеватори України збільшили обсяги прийому в порівнянні з попереднім сезоном завдяки високій врожайності.

«У той же час, видатні результати елеваторів «Агропросперісу» також забезпечила закладка більше 100 тис. т агропродукції в поліетиленові мішки-«рукави», що розширило потужності одноразового зберігання. Додатковими факторами успіху стали проведена реконструкція на «Агродар-Бар» і ефективна ж/д логістика по Жмеринському елеватору, в тому числі 400 власними вагонами «Агропросперісу» і двома маневровими тепловозами», — додали в групі компаній.


Для довідки: група компаній «Агропросперіс» фінансує виробництво та експорт агропродукції в Україні з 2007 року. Обсяг експорту — понад 3 млн т агропродукції в рік. Постачає національним агровиробникам весь комплекс товарів і послуг для виходу на світові ринки. Основний інвестор — група фондів під управлінням NCH Capital (США).

«Агродар-Бар» є маршрутним елеватором з потужністю завантаження 54 зерновозів на добу. Елеватор має дві залізничні колії і фронт одночасного подання 22 вагона, по 11 на кожній з них. Потужність транспортних ліній — 175 т/год. Добігає кінця будівництво четвертої сушарки, що працює на природному або зрідженому газі, а також на твердопаливних пеллетах. Нова сушарка буде запущена в наступному сезоні.

Жмеринський елеватор став 12-м логістичним активом ГК «Агропросперіс». Ємність одноразового зберігання становить 40 тис. т. Чотири лінії приймають більше 5 тис. т зерна на добу. Відвантаження залізничним транспортом здійснюється двома лініями сумарною потужністю 3,5 тис. т.