ЄБРР виділив Louis Dreyfus $100 млн кредиту

23 вересня 2016, 16:19 1885

Європейський банк реконструкції та розвитку відкрив для компанії Louis Dreyfus Commodities BV поновлювану кредитну лінію на $100 млн для фінансування частини оборотного капіталу дочірніх компаній у ряді країн, у тому числі і в Україні.

Рада директорів ЄБРР ухвалила відповідне рішення 21 вересня 2016 р., передають «Українські новини».

Кредитна лінія відкривається на три роки. Проект охопить дочірні підприємства компанії в Болгарії, Єгипті, Казахстані, Польщі, Румунії, Таджикистані, Туреччині і Україні та має намір сприяти підвищенню ролі цих підприємств.

«Потреба в оборотному капіталі є сезонною та охоплює купівлю сільськогосподарських товарів за цінами, які коливаються протягом року. Проект забезпечує стабільне фінансування оборотних коштів для торговельної діяльності в країнах, де ліквідність може бути стримуючим фактором», — відзначили в ЄБРР.

Проект спрямований на підвищення глобальної продовольчої безпеки шляхом розширення торгових зв'язків і налагодження ефективності співпраці між Єгиптом, найбільшим в світі імпортером зерна, а також деякими з його основних постачальників. Загальна вартість проекту оцінюється в $300 млн, але фактичні потреби у фінансуванні будуть змінюватися в залежності від поточних цін на сировинні товари.


Для довідки: Основні операції компанії Louis Dreyfus Commodities BV зосереджені в Женеві, проте вона також веде діяльність ще більш ніж в 100 країнах світу. Зокрема, компанія володіє складськими приміщеннями в Північній і Південній Америці, Азії, на Близькому Сході та в Африці, в Європі та регіоні Чорного моря.

Дочірня компанія холдингу «Луї Дрейфус Україна ЛТД» є одним з найбільших експортерів українського зерна серед іноземних компаній. Компанії належить 4 елеватори у Вінницькій і Черкаській областях.