ЄБРР виділив Louis Dreyfus $100 млн кредиту, в тому числі і на Україну

17 березня 2017, 09:45 2122

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надав Louis Dreyfus кредитну лінію на суму $100 млн, яка профінансує регіональну експансію компанії.

Про це йдеться в повідомленні банку.

Зокрема, кошти підуть на поповнення потреби в оборотному капіталі у восьми країнах: Болгарії, Єгипті, Казахстані, Польщі, Румунії, Таджикистані, Туреччині та Україні.

Останню частину документації для надання кредитної лінії було підписано вчора, 16 березня, першим віце-президентом ЄБРР Філом Беннеттом і глобальним генеральним директором Louis Dreyfus Гонсало Раміресом Мартіарена в Лондоні, в штаб-квартирі ЄБРР.

«Цей проект наближає сільськогосподарських виробників у Східній Європі до споживачів у Північній Африці, що сприяє зміцненню глобальної продовольчої безпеки. Банк із задоволенням продовжує підтримувати розширення діяльності компанії Louis Dreyfus, яка активно працює в регіоні», — прокоментував директор агробізнесу ЄБРР Жіль Меттеталь.

Одним із прикладів синергії у банку вважають поставки зерна з України в Єгипет. Єгипет є найбільшим імпортером пшениці в світі та основним експортером пшениці з України, а Україна — основним постачальником кукурудзи, імпортованої Єгиптом. Підвищення ефективності експортно-імпортних операцій між цими двома країнами сприятиме зміцненню глобальної продовольчої безпеки, вважають у банку. До того ж єгипетська дочірня компанія Louis Dreyfus Company буде гнучкою у питанні використання коштів у доларах або єгипетських фунтах залежно від своїх потреб.

Крім того, ЄБРР і компанія Louis Dreyfus продовжать співпрацю щодо політичного діалогу Єгипту та України з метою вдосконалення нормативно-правових актів та досягнення консенсусу між державним і приватним секторами в зернової галузі України, а також конкурентоспроможності приватного сектора в Єгипті.