ЄБРР думає дати Louis Dreyfus $100 млн

22 серпня 2016, 14:01 1858

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) розглядає можливість надання $100 млн кредиту для фінансування частини оборотного капіталу дочірніх компаній Louis Dreyfus.

Як повідомляється на сайті ЄБРР, потреба в оборотному капіталі є сезонною і охоплює купівлю сільськогосподарських товарів за цінами, які коливаються протягом року. Проект забезпечує стабільне фінансування оборотних коштів для торговельної діяльності в країнах, де ліквідність може бути стримуючим фактором.

Проект сприятиме підвищенню ролі дочірніх підприємств компанії Louis Dreyfus у Болгарії, Єгипті, Казахстані, Польщі, Румунії, Таджикистані, Туреччині та Україні, і тим самим надасть підтримку ринкової системи в сільському господарстві.

«Посилення ролі приватного сектора в реалізації конкретних товарів у цих країнах буде сприяти підвищенню ефективності, а також зниженню обсягу харчових відходів. Проект спрямований на підвищення глобальної продовольчої безпеки шляхом розширення торгових зв'язків і налагодження ефективності співпраці між Єгиптом, як найбільшим у світі імпортером зерна, й деякими з його основних постачальників», — йдеться в повідомленні.


Для довідки: Louis Dreyfus Group — компанія, заснована в 1851 р., яка працює в більш ніж 100 країнах світу. Разом з Archer Daniels Midland, Bunge і Cargill Louis Dreyfus входить у четвірку провідних компаній-трейдерів ABCD, домінуючих над глобальною сільськогосподарською торгівлею.