Даноша засіяла озимими понад 5,5 тис. га

28 вересня 2016, 14:07 1689

«Даноша» вже засіяла озимими зерновими культурами під урожай 2017 р. понад 5500 га.

Про це розповів головний агроном компанії Нільс Єнсен, повідомляється на сайті «Даноші».

За його словами, 2 серпня компанія почали сіяти озимий ріпак і, за виключенням перерви в середині місяця на 5 днів, працювали до 31 серпня. На початку вересня почали сіяти жито, одразу після цього перші поля були засіяні пшеницею, а 21 вересня почали сіяти озимий ячмінь.

«Ми закінчили озимий ріпак (2680 га), озиме жито (835 га). Засіяли половину запланованих обсягів озимої пшениці, а саме 1580 гектарів, а також близько 40% озимого ячменю посіяли на території 520 га», — говорить Нільс Єнсен.

При цьому з чотирьох одиниць техніки, які працюють у полі, одна сівалка орендована. 

«Ми придбали нову борону для передпосівного обробітку землі на весну плюс легку борону, яка використовується одразу після комбайнів та зможе замінити наші дискові борони. Ми спробували це обладнання в роботі на полях з ріпаком та виявили, що завдяки цій бороні вдається економніше підготувати землі до нового сезону», — додав головний агроном «Даноші».


Для довідки: «Даноша» — українська сільськогосподарська компанія, яка належить данським інвесторам та була створена в червні 2004 року в с. Копанки неподалік від міста Калуш (Івано-Франківська область). «Даноша» є сестринської компанією сільськогосподарського підприємства Poldanor S. A. в Польщі.