Даноша збільшує врожаї за рахунок біодобрив

29 березня 2017, 15:06 3286

Компанія «Даноша» розпочала весняні польові роботи з внесення органічних добрив за технологією, яку запозичили в Данії.

Про це говориться в повідомленні компанії.

Відзначається, що для транспортування і внесення у ґрунт рідких органічних добрив використовується європейська техніка, яка дозволяє вносити добрива з високою точністю та має систему автоматичного контролю дозування. При цьому людський фактор зведено до мінімуму.

«Переваги рідких добрив перед сухими полягають в тому, що їх можна вносити якісно, рівномірно, на задану глибину й на значних площах… Органічне добриво добре засвоюється рослинами й швидко чинить на них позитивну дію. Воно містить азот, фосфор, калій у легкодоступній для рослин формі», — розповідають в «Даноші».

За словами керівника біогазового заводу Івана Кальковця, значну кількість відходів від свиноферм в компанії використовують за сировину для виробництва електричної енергії.

«Позитив біодобрива після переробки на біогазовому заводі в тому, що в ньому залишаються такі корисні елементи, як фосфор, азот. Також іде повна переробка насіння бур«янів, і в очищеному добриві їх немає», — розповідає він, додаючи, що в такому добриві також відбувається деактивація сірководню, який є причиною неприємного запаху.

Крім того, на біогазовому заводі відбувається сепарація на тверду та рідку фракції, що дає можливість використовувати концентроване сухе добриво на нових полях. 

«Завдяки біогазовому заводу ми можемо якісніше проводити підживлення та збільшувати урожаї», — підсумував Іван Кальковець.


Для довідки: «Даноша» — українська сільськогосподарська компанія, яка належить данським інвесторам та була створена в червні 2004 р. в с. Копанки неподалік від міста Калуша (Івано-Франківська область). «Даноша» є сестринською компанією сільськогосподарського підприємства Poldanor S.A. в Польщі.