Cygnet завершила посівну, попри нетипові погодні умови

18 травня 2020, 14:15 2017

Cygnet провела посівну кампанію в технологічно оптимальні строки, попри нетипові погодні умови. Початок весняних робіт супроводжувався малою кількістю вологи у ґрунті. Проте на кінець посівної кампанії погода різко змінилася.

Як говориться у повідомленні компанії, посів цукрових буряків провели за 7 днів, і завершили 3 квітня. Питома вага цієї культури в цьогорічній структурі посівних площ становить 14%, а це 3,9 тис.га.

«Посівна кукурудзи стартувала 13 квітня і тривала 15 днів. Посівні площі кукурудзи, в порівнянні з минулим роком, збільшили на 3% — до 17 тис.га», — йдеться  у повідомленні.

Сою компанія розпочала сіяти 28 квітня, а завершила 14 травня. Цього року під неї відведено 16% посівних площ, тобто 4,5 тис. га. Не зважаючи на те, що посів сої на кілька днів був призупинений через опади, в цілому посівну кампанію вдалося завершити на 11 днів швидше ніж минулого року.

«Погоду цієї весни вважаю екстремальною. Але загалом тим, як проходила цьогорічна посівна я задоволений. Завдяки наявності високоточної техніки та кваліфікованої команди, була забезпечена висока якість виконання робіт. Ще й погода на кінець посівної покращилась, ми отримали вдосталь опадів. А це досить добре як для сходів, так і для щойно посіяних культур», — розповідає головний агроном Житомирського відділення «Сігнет-Центру» Олександр Гапонюк.

Спеціалісти агрономічної служби розповідають, що карантинні заходи практично не вплинули на хід весняно-польових робіт.

«Заклопотані посівною кампанією, ми й про коронавірус забули. Звичайно, дотримувалися всіх профілактичних заходів, але до них звикли досить швидко. Працюємо як і до карантину, злагоджено, оперативно, та з фокусом на високі результати», — коментує Олександр Гапонюк.

Далі по плану догляд за посівами, щоб закласти міцний фундамент для отримання високої урожайності у новому сезоні.


Для довідки: група компаній Cygnet обробляє понад 24,2 тис. га в центральній частині України - Житомирській і Вінницькій областях.