Cygnet завершила посівну попри нестандартний сезон

28 травня 2019, 13:15 1799

Cygnet вдалося завершити посівну кампанію в оптимально допустимі строки для всіх культур, попри неординарні погодні умови цієї весни.

Як говориться у повідомленні компанії, раннє весняне потепління дозволило рано вийти в поле, зробити підготовку ґрунту та посіяти цукрові буряки.

«Посівна кукурудзи стартувала 17 квітня і вже 27 квітня її було завершено.

Надмірні та тривалі опади відтягли початок сівби сої. Останню завершили сіяти 25 травня, а це — з невеликим відхиленням від оптимальних строків», — йдеться у повідомленні.

Структура посівних площ у цьому сезоні не суттєво відрізняється від минулорічної: 56% площ (15,6 тис. га) займає кукурудза, 20% (5,7 тис. га) — соя, 14% (3,8 тис. га) — цукровий буряк та 10% (3 тис. га) — озима пшениця.

«З однієї сторони наявність вологи — це добре і дозволяє нам отримати рівномірні сходи, а з іншої — ми отримали нестандартний сезон», — зазначив головний агроном Житомирського відділення Cygnet Олександр Гапонюк.

За його словами, зниження середньодобової температури у квітні та значні опади у першій декаді травня внесли корективи також у системи захисту культур. Та незважаючи на це, сівозміна та застосовувані технології дозволяють компанії про ґрунти дбати, зберігаючи усі показники, і отримувати високу врожайність культур.


Для довідки: група компаній Cygnet обробляє понад 24,2 тис. га в центральній частині України: Житомирській і Вінницькій областях.