Бучачагрохлібпром готується до євросертифікації

31 липня 2017, 10:44 2594

ТзОВ «Бучачагрохлібпром» у вересні очікує на приїзд єврокомісарів з питань контролю безпеки якості продукції для проведення євросертифікації молочної продукції, яку підприємство збирається експортувати в країни ЄС.

Про це говориться в повідомленні компанії.

«Коли ми пройдемо перевірку єврокомісарів — отримаємо єврономер виробника молочної продукції. Це означає, що продукт, виготовлений на нашому господарстві, відповідає європейським стандартам і це також дасть можливість нашій продукції заходити на ринки ЄС. В тому числі навіть цільне молоко. Деякі молокопереробні заводи Румунії вже зацікавлені в поставках нашого цільного молока», — пояснює заступник директора по тваринництву Борис Рудюк.

Яка зазначається, зараз підрозділи підприємства (Пилява, Осівці та Соколів) перебувають ще на підготовчому етапі, однак до кінця літа будуть готові на 100% до приїзду єврокомісарів.

«Ми завершуємо підготовку, після якої до нас приїдуть єврокомісари. Орієнтовно це має відбутись у вересні.  Є перелік європейських норм, яким має відповідати кожна європейська ферма для того, щоб мати право утримувати тварин і виготовляти свою продукцію. Єврокомісари перевірятимуть ці всі вимоги, включаючи:  мікроклімат, умови утримання тварин, умови роботи людей, забезпечення їх санітарно-гігієнічними нормами роботи, якісне здорове харчування тварин, утримання телят тощо. Ще задовго до початку підготовчого етапу євросертифікації наше підприємство було готове на 99%», — розповідає Рудюк.

Згідно з повідомленням, до приїзду єврокомісарів залишається підготувати лише 1% — це здебільшого доопрацювання окремих додаткових нюансів, пов«язаних із специфікою європейських вимог та норм.


Для довідки: компанія ТзОВ «Бучачагрохлібпром» входить в 10-ку кращих лідерів молочного ринку України, реалізуючи щодня понад 70 т молока.

Євросертифікація — це комплекс заходів направлений на підготовку господарств молочної галузі до відповідності директивам та нормативам законодавства ЄС.