Bayer за рік збільшила частку на українському ринку ЗЗР на 1%

16 березня 2020, 11:26 2093

Незважаючи на складний для компанії рік, Bayer змогла збільшити за 2019 р. частку на ринку ЗЗР на 1%, а також завдяки новим гербіцидам додала 3% на ринку насіння ріпаку.

Про це повідомив керівник Crop Science компанії Bayer в Україні Франк Хатке під час прес-туру на виробничі потужності насіннєвого заводу Bayer в Почуйках на Житомирщині. 

«Ми порахували, що під ріпаком в Україні 1,3 млн га. І якщо ми подивимося на ринок ЗЗР для ріпаку, то тут маємо багато інноваційних продуктів, препаратів для захисту культури. В насінні Bayer представила три нових гібриди ріпаку і збільшила завдяки цьому частку ринку на 3%», — зазначив Франк Хатке.

За його словами, для зернових культур компанія продала в 2019 році більше фунгіцидів, особливо в тих регіонах, де були дощі. При цьому для цукрових буряків та сої, під якими зменшилися площі в Україні, ЗЗР продали менше.

«Наша основна культура — це кукурудза, тут ми говоримо про продаж насіння та ЗЗР. Площі посівів в Україні під цією культурою в 2019 році становили 5 млн га. Саме завдяки такому зростанню площ компанія продала понад 1 млн посівних одиниць кукурудзи. Відповідно, збільшення площ під кукурудзою на 8,6% призвело до того, що фермери застосовували більшу кількість ЗЗР», — зазначає Франк Хатке.

Також він звернув увагу, що для Bayer ключовим сегментом є інвестиції у сучасні технології, а саме продукти і цифрові рішення.

«Нам непросто отримувати доступ до інновацій. Щодо насіння, то в нас є доступ до нових гібридів і можливість виводити їх на ринок кукурудзи і ріпаку. В ЗЗР ми маємо труднощі щодо виведення на ринок інноваційних продуктів, в нас немає можливості згідно чинного законодавства імпортувати інноваційні зразки, які ще не зареєстровані виробником в Україні. Раніше Україна була першою, де представляли нові продукти, та, на жаль, цього вже не відбувається», — зауважує Франк Хатке.

Щодо цифрової платформи, то Field View у 2020 році отримала три нових функції: автоматичне завдання для висіву зі змінною нормою ексклюзивно для DEKALB; обмін даними між технікою CLAAS та системою FieldView через прикладний програмний інтерфейс; запуск низки фунгіцидних проєктів для зернових культур з інноваційними господарствами по всій Україні, щоб продемонструвати переваги використання фунгіцидів Bayer та програмного забезпечення.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua