BASF збільшить частку на ринку ЗЗР до 17,5%

21 серпня 2018, 15:21 2350

В результаті купівлі активів Bayer компанія BASF цього року збільшить частку на українському ринку ЗЗР на 2%, а на ринку насінництва планує зайняти 8-9%.

Про це повідомив керівник департаменту підрозділу Agricultural Solutions BASF в Україні, Молдові і країнах Кавказу Тіберіу Діма.

«ВASF постійно демонструє зростання на ринку ЗЗР: в 2017 році ми мали частку на українському ринку 15,5%, цього року плануємо додати ще 2% і зайняти 17,5% ринку. Але з придбанням активів Bayer насіннєвого напряму ми бажаємо зростати не лише на ринку ЗЗР, але і на ринку насінництва. Очікуємо, що цього року ми матимемо частку 8-9% на українському ринку насіння і ця частка збережеться також на наступний рік», — зазначив Тіберіу Діма.

За його словами, в результаті угоди щодо придбання часток бізнесу та активів компанії Bayer компанія BASF отримала насіння основних сортів культур на окремих ринках та можливості їхньої селекції, бізнес насіння овочевих культур, науково-дослідницькі платформи для виведення нових сортів пшениці, ряд продуктів для протруювання насіння, окремі гербіциди на основі гліфосату в Європі, цифрову платформу Xarvio і глобальний бізнес глюфосинату амонію.

Як повідомив старший віце-президент BASF Лівіо Тедескі, компанія продовжуватиме інвестувати в насінництво.

«Також ми розглядатимемо нові можливості для консолідації і розвитку напряму насінництва. Намагаємося сконцентруватися на ринку, де ми можемо щось змінити».


Для довідки: концерн BASF створює хімію вже протягом 150 років. Близько 112 тис. співробітників BASF вносять свій внесок в успіх клієнтів концерну в практично кожному секторі і практично в кожній країні світу. Продуктовий портфель складається з 5 сегментів: хімікати, спеціальні продукти, функціональні матеріали і рішення, рішення для сільського господарства, а також нафту і газ. Акції BASF торгуються на фондових біржах Франкфурта (BAS), Лондона (BFA) і Цюріха (AN).


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua