Астарта покращила якісні показники цукру

11 січня 2018, 08:00 3583

Цукрові заводи «Астарти» станом на 9 січня 2018 р. виробили понад 430 тис. т цукру, близько 100 тис. т меляси і 40 тис. т гранульованого жому.

Як говориться у повідомленні компанії, 2 цукрових заводи «Астарти» — Наркевицький (Хмельницька область) і Жданівський (Вінницька область) — продовжують переробку цукрових  буряків. 6 заводів компанії, які розташовані в Полтавській і Харківській області, вже закінчили свою роботу.

«Поточного сезону «Астарта» досягла збільшення частки цукру першої категорії до 86% у загальному обсязі виробництва (до порівняння — 71% минулого сезону). Це стало результатом реалізації довгострокової інвестиційної стратегії компанії з модернізації цукрових заводів. Крім покращення якісних показників цукру зростає енергоефективність виробництва: середній показник витрат газу на переробку тони цукрових буряків, найбільш витратного ресурсу у цукроварінні, наразі скоротився на 6% у порівнянні з минулорічним», — говориться у повідомленні.

Також зазначається, що висока врожайність цукрових буряків у агрофірмах «Астарти» у західних областях України врівноважила зниження їхнього збору на Сході. Саме тому заводи у Хмельницькій та Вінницькій областях продовжують виробничий сезон.

В той же час, збільшилися обсяги поставок від партнерів: бурякоздавачі охоче співпрацюють із заводами «Астарти», оскільки модернізовані заводи компанії дозволяють отримувати високі показники виходу і якості цукру.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрована аграрна компанія, яка обробляє 250 тис. га землі в 8 областях України. Основна діяльність компанії полягає у вирощуванні цукрових буряків, зернових і олійних культур, виробництві високоякісного цукру, молока і переробці сої. До складу «Астарти» входять 8 цукрових заводів, молочні ферми на 30 тис. голів стада, потужний завод з переробки сої та біоенергетичний комплекс із виробництва біогазу (м. Глобине).