Астарта: Врожайність соняшнику перевищила очікування

15 вересня 2016, 12:41 2121

У господарствах «Астарти» настав період традиційних осінніх робіт по збиранню технічних культур та підготовки ґрунтів до врожаю наступного року.

Про це AgroPortal.ua повідомила прес-служба агропромхолдингу.

Відмічається, що на середину вересня у компанії зібрано 80% площ сої, 40% соняшника, розпочався обмолот кукурудзи. Триває викопування цукрових буряків з постачанням для переробки на цукрових заводах «Астарти».

Поточна врожайність сої (2,1 т/га) та цукрових буряків (до 50 т/га з перспективою збільшення) відповідає плановим показникам, а соняшника перевищує їх (2,5 т/га).

Крім того, розпочато сівбу озимини: на сьогодні агрофірми «Астарти» у Полтавській області засіяли озимою пшеницею понад 7 тис. га. У міру звільнення полів також ведеться обробка ґрунтів під посів культур навесні 2017 р. 


Для довідки: «Астарта» — вертикально-інтегрований холдинг, який з 1993 р. працює у сфері цукрового і сільськогосподарського виробництва. Основна діяльність агропромхолдингу полягає у вирощуванні буряків, зернових і олійних культур, виробництві високоякісного цукру та супутньої продукції (меляса і сухий гранульований жом), а також молока і м'яса.