Астарта зібрала рекордний урожай олійних культур

01 листопада 2018, 09:13 2177

Врожай олійних культур в господарствах «Астарти» 2018 року склав 183 тис. тонн. Це 20-відсоткове збільшення порівняно з минулим роком та одночасно найвищий врожай олійних в компанії.

Як говориться у повідомленні компанії, зокрема, зібрано 67 тис. т сої та 116 тис. т соняшника із середньою врожайністю по 2,9 т/га (2017 р. — 2,2 т/га сої та 2,3 т/га соняшника відповідно).

«Цього року сої було посіяно менше та компактніше, але в той же час вона дала кращі результати — значною мірою завдяки напрацюванням щодо якості власного насіння та сприятливішим кліматичним умовам. Щодо соняшнику, то цій культурі у компанії щороку надається все більше уваги», — повідомили в компанії.

На сьогодні триває збирання кукурудзи: обмолочено 65% площ із середньою врожайністю 9 т/га. Загалом цього сезону компанія очікує вперше перетнути позначку в 1 млн т валового врожаю зернових та олійних культур.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрована аграрна компанія, яка обробляє 250 тис. га землі в 8 областях України. Основна діяльність компанії полягає у вирощуванні цукрових буряків, зернових і олійних культур, виробництві високоякісного цукру, молока і переробці сої. До складу «Астарти» входять 8 цукрових заводів, молочні ферми на 30 тис. голів стада, потужний завод з переробки сої та біоенергетичний комплекс із виробництва біогазу (м. Глобине).