Астарта продала два цукрових заводи на Харківщині

09 лютого 2021, 11:55 3242

Агропромхолдинг «Астарта» завершив процедуру продажу двох цукрових заводів у Харківській області — Савинського та Новоіванівського.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, в 2020 році менеджмент компанії сфокусувався на підвищенні прибутковості цукрового сегмента та оптимізації відповідних активів шляхом концентрації виробництва на ключових цукрових заводах.

«Враховуючи, що в Харківській області не вистачає сировини та виробників цукрових буряків, продаж неключових активів у цій області допоможе компанії вивільнити внутрішні ресурси на користь основних цукрових заводів, що розташовані в Полтавській, Вінницькій та Хмільницькій областях», — пояснили в «Астарті».

Також в компанії зазначили, що оптимізуючи цукрові виробничі активи «Астарта» прагне продемонструвати надійність своїм клієнтам, з якими побудувала довгострокові відносини.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів в експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).