Астарта отримала урожайність пшениці нижче плану, але високої якості

07 серпня 2019, 15:52 2212

Господарства холдингу «Астарта» зібрали сільгоспкультури ранньої зернової групи на площі 53 тис. га. Валовий збір врожаю 2019 року складає понад 263 тис. т.

Найбільшу частку традиційно займає озима пшениця, якої зібрано 255 тис. т із площі понад 49 тис. га, йдеться  у повідомленні компанії.

«Зерно нового врожаю приймали 7 елеваторів «Астарти» загальною потужністю одночасного зберігання понад 550 тис. т, в тому числі Семенівський та Красилівський, котрі розпочали роботу в цьому році», — повідомили у компанії.

Зважаючи на успішну перезимівлю, середня врожайність зібраної пшениці становить 5,1 т/га та є вищою за показники по Україні (станом на 5 серпня  — 4,1 т/га). І хоча врожайність на 5% нижча очікуваної, висока продовольча якість зерна дасть можливість компанії виконати бізнес-план, уточнили в «Астарті».

«Хоча рік доволі специфічний за погодними умовами, збиральна кампанія  пройшла в плановому режимі, відповідно до агрономічних термінів. Наша команда спрацювала чітко і в операційному, і в технічному плані, оперативно реагуючи на виклики сезону.

На часі готуємося до наступного етапу: збирання технічних культур, зокрема, сої, соняшнику, цукрових буряків, кукурудзи. Посіви перебувають у доброму стані, маючи високий потенціал врожайності»,  -розповів  керівник управління рослинництва «Астарти» Вадим Скрипник.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів в експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).