Астарта розпочала новий сезон цукроваріння  

05 вересня 2017, 13:42 3441

Жданівський і Наркевицький цукрові заводи агропромхолдингу «Астарта» розпочали новий виробничий сезон.

Як говориться у повідомленні компанії, наразі Жданівський завод уже вийшов на планову добову потужність і виробив партію продукції європейського рівня якості. Решта 6 цукрових заводів компанії будуть запущені в роботу протягом місяця.

У агропромхолдингу зазначили, що готуючись до нового сезону, «Астарта» реалізувала низку інвестиційних проектів з енергозбереження та підвищення ефективності виробництва. На всіх цукрових заводах було проведено реконструкцію та заміну елементів обладнання. Крім того, у 2017 році вводяться в експлуатацію жомосушарний комплекс, гранулятор та склади зберігання сухого жому на Наркевицькому ЦЗ. Це дозволить виробляти додатково до 25 тис. т гранульованого жому на рік, зокрема, для експорту на ринок КНР, який став доступним після отримання сертифікаційних дозволів.

Компанія також продовжує стратегію використання відновлюваних джерел енергії у виробництві.

«Цього року на Новооржицькому цукровому заводі переобладнано жомосушарку для роботи на паливних пелетах з лушпиння соняшника. Планується, що завдяки цьому витрати природного газу при сушінні жому на підприємстві скоротяться на 50%», — говориться у повідомленні.

В цілому, «Астарта» у 2017 р. інвестувала в модернізацію цукрових заводів близько $13 млн. 


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрована аграрна компанія, яка обробляє 250 тис. га землі в 8 областях України. Основна діяльність компанії полягає у вирощуванні цукрових буряків, зернових і олійних культур, виробництві високоякісного цукру, молока і переробці сої. До складу «Астарти» входять 8 цукрових заводів, молочні ферми на 30 тис. голів стада, потужний завод з переробки сої та біоенергетичний комплекс із виробництва біогазу (м. Глобине).