Астарта змінила структуру посівів на користь кукурудзи і сої

07 червня 2019, 13:47 2140

Підприємства «Астарти» успішно завершили сівбу ярих культур. Цієї весни загальна площа під ярими зерновими, олійними та технічними культурами залишилася на рівні минулого року і склала близько 170 тис. га.

Про це йдеться у повідомленні агропромхолдингу.

«При цьому у структурі посівів відбулися зміни: зросла частка кукурудзи (71 тис. га) та сої (32 тис. га) за рахунок зменшення посівів цукрових буряків (36 тис. га) і соняшника (31 тис. га)», — йдеться у повідомленні.

Загалом посівна кампанія 2019 року відзначилася раннім початком. Це дозволило провести всі заплановані виробничі операції в стислі строки та використати післязимову продуктивну вологу в ґрунті. На сьогодні склалися всі передумови для отримання гарного врожаю: вчасно та з якісними ресурсами проведено сівбу культур, отримано дружні сходи, проводяться планові заходи по захисту і підживленню рослин.

«Визначальними рисами посівної стали інноваційні підходи у вирішенні оперативних завдань, високопродуктивна техніка, якісне насіння та ранній вихід в поле. Попри деякі виклики, пов'язані з дощовою погодою і контрастом температур, ми якісно і в оптимальні строки провели посівну. Загальний стан посівів я оцінюю добре, враховуючи якість, схожість та чисельність рослин на гектар. Маємо 100% потенціал, аби отримати врожаї, що відповідають бюджетному плану», — коментує директор з сільськогосподарського виробництва Желько Ерцег.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів в експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).