Aстарта диктує моду на насінництво в Україні

13 вересня 2018, 12:17 2428

Агропромхолдинг «Астарта» виводить на український ринок новий бренд насіння та комплекс агрономічних послуг Astarta Select.

Про це повідомив директор «Астарта-Селекція» Олександр Пилипенко під час прес-туру на виробничі потужності компанії .

«Aстарта» має давню традицію вирощування насіннєвої продукції - сортів сої та пшениці - для власних потреб. Ми багато років повністю забезпечуємо себе насіннями даних культур, а це ресурс для десятків тисяч гектарів товарних посівів. Наразі настав момент, коли ми досягли того рівня розвитку технологій вирощування та доробки насіннєвого матеріалу, який дозволяє нам розширити цей напрямок діяльності та поділитися своєю експертизою на ринку», - зазначив Олександр Пилипенко.

За його словами, основа роботи, а також 80% потенційного доходу ASTARTA-Select - це продукти насінництва. Виробничі потужності агропромхолдингу дозволяють пропонувати партнерам 5-8 тис т насіння в рік із можливістю збільшення до 15 тис т у найближчі роки.

"При цьому ми, як і раніше, будемо постачати насіння на всі господарства «Астарти». Станом на сьогодні ми вже формуємо товарні партії насіння озимої пшениці, а у жовтні-листопаді почнемо готувати насіння сої. Більше того, у наступному сезоні заплановане інвестування 20-25 млн грн у підвищення якості продуктивності виробництва. За ці кошти буде встановлено фотосепараторна установка, а також протравні машини", - додав Пилипенко.

На сьогоднішній день Astarta-Select виробляє понад 30 сортів сої та пшениці, які вирощуються та доробляються на двох насіннєвих заводах компанії на Хмельниччині та Полтавщині. Річна виробнича потужність складає 30 тис т, з яких 20 тис т насіння пшениці та 10 тис т сої. Компанія надає дослідницькі послуги, а також проводить аналіз ґрунтів та агрономічне консультування.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрована аграрна компанія, яка обробляє 250 тис. га землі в 8 областях України. Основна діяльність компанії полягає у вирощуванні цукрових буряків, зернових і олійних культур, виробництві високоякісного цукру, молока і переробці сої. До складу «Астарти» входять 8 цукрових заводів, молочні ферми на 30 тис. голів стада, потужний завод з переробки сої та біоенергетичний комплекс із виробництва біогазу (м. Глобине).


Ірина Садова, AgroPortal.ua