АМКУ дозволив Кернелу купити УАІ

12 травня 2017, 14:11 2874

Антимонопольний комітет України надав дозвіл компанії Jerste BV, що входить в Kernel Holding S. A., придбати акції холдингової компанії «Українських аграрних інвестицій» — Ukrainian Agrarian Investments S. A.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

«Надано дозвіл компанії Jerste B. V. (р. Амстердам, Нідерланди) на придбання акцій компанії Ukrainian Agrarian Investments Sa (Люксембург), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління компанії», — йдеться в повідомленні.

«N. B.!» Учасники ринку: Після покупки УАІ Кернел «збере» 700 тис. га


Для довідки: «Кернел» — найбільший у світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально-інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт і внутрішні продажу соняшникової олії; рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг щодо зберігання і перевалки зерна на елеваторах і портових терміналах. З 2007 року акції компанії торгуються на Варшавській фондовій біржі.

УАІ — одна з найменш публічних холдингових компаній, яка займається виробництвом сільгосппродукції. У структуру холдингу входить понад 70 господарств в північній і західній Україні. Земельний банк оцінюється в 240-260 тис. га.