Alebor Group нарощує потужності електромереж елеваторів

11 лютого 2019, 16:27 1879

Alebor Group у 2018 р. збільшила потужність мереж електропостачання на двох елеваторах. Цього року плануються такі ж роботи ще на одному.

Про це заявив генеральний директор елеваторного напрямку Alebor Group Олексій Цуркан, говориться у повідомленні компанії.

«Кожний рік на кожний елеватор ми додаємо електроенергію. Минулого року додали 1000 кВт на Вороновиці. Провели абсолютно нову трасу кабелів, тягнули її 7 кілометрів, отримавши всі необхідні дозволи. Адже на це була необхідність через розширення потужностей. На Христинівку додали 400 кВт. У Балті ми в процесі якраз саме зараз — буде додано 1000 кВт», — сказав він.

Цуркан також додав, що у майбутньому компанія планує застосовувати сонячні батареї.

«Сонячна батарея сама по собі коштує недешево, а здатна забезпечити, за великим рахунком, лише наші якісь побутові потреби. Утім, час не стоїть на місці. Технології йдуть вперед, і коли, зокрема, ця технологія стане більш доступною для промислових потреб — чому б ні? Можна спробувати закрити усі поверхні сонячними батареями і якусь частину процесу віддати на забезпечення саме ними. У думках все це є, насправді», — сказав він.


Для довідки: Alebor Group — потужна група компаній, що більше 8 років працює на зерновому ринку України. В активі компанії 3 сучасні елеватори на 200 тис. т одночасного зберігання та 2 транспортно-експедиторські компанії з автопарком 170 вантажівок та 5 комбайнів.