Агротрейд розширив посівні площі та збільшив зерносховища у 2017 р.

17 січня 2018, 15:36 3813

Група «Агротрейд» у 2017 р. збільшила посівну площу до 70 тис. га, зібрала понад 300 тис. т зернових, підвищила місткість елеваторів, що тепер одночасно можуть зберігати до 620 тис. т, і розширила виробництво насіння.

Для підвищення ефективності компанія провела реорганізацію — об'єднала господарства у 6 кластерів, говориться у повідомленні «Агротрейд».

Як зазначається, група збільшила площу в Чернігівській області, де придбала підприємства, і таким чином посилила північний (Чернігівський) кластер.

Згідно з повідомленням, загалом урожай 2017 року становив понад 300 тис. т зернових культур та органічних льону і сочевиці. Крім того, «Агротрейд» зайнявся виробництвом нішевих культур: гірчиці і гарбуза.

У листопаді 2017 року «Агротрейд» завершив будівництво третьої черги північного елеватора. Для зведення додаткових потужностей компанія залучила кредитні кошти від ЄБРР. Місткість усіх зерносховищ групи становить  620 тис. т.

За минулий рік компанія розширила асортимент насіння новими гібридами кукурудзи з показниками ФАО 260-340 і соняшнику, стійкого до основних рас вовчка. Виробництво нових гібридів дозволить «Агротрейду» розширити ринки на сході, півдні і півночі України, а аграріям — отримати високоврожайне насіння.

«Агротрейд» також реалізував низку соціальних проектів в місцях, де працюють підприємства компанії (понад 40 сільських рад). Серед них вуличне освітлення, ремонт доріг, премія для талановитих дітей «Обдарованість», установка дитячих і спортивних майданчиків, облаштування зон відпочинку, організація дозвілля, закупівля сучасного медичного обладнання. Також у компанії підтримали знакові для місцевих громад благодійні проекти: співфінансування будівництва нового ФАП і спорудження пам'ятника Мазепі у Харківській області; будівництво церкви у Сумській; реконструкцію старовинної огорожі ХІХ століття у Чернігівській. Благодійні проекти компанії реалізують завдяки фонду Всеволода Кожемяко «Україна ХХІ», засновника групи «Агротрейд».

«2017 рік був ефективним з точки зору врожайності, прибутковості і структурних змін. Це один із тих років, коли всі ланки вертикально-інтегрованої моделі бізнесу отримали прибуток та новий імпульс для розвитку», —  прокоментувала фінансовий і операційний директор групи «Агротрейд» Олена Ворона.

Основні показники зростання групи «Агротрейд»: власний капітал компанії у 2017р. збільшився майже на $10 млн; посівна площа зросла до 70 тис. га; загальна потужність одночасного зберігання всіх елеваторів компанії підвищилася до 620 тис.тонн.


Для довідки: група «Агротрейд» — це вертикально інтегрований холдинг завершеного агропромислового циклу (виробництво, переробка, зберігання та торгівля сільськогосподарською продукцією). До складу групи входять 17 сільгосппідприємств, 11 елеваторів і хлібоприймальних підприємств загальною потужністю зберігання 620 тисяч тонн. Компанія обробляє 70 тисяч га сільськогосподарських угідь у Чернігівській, Сумській, Полтавській і Харківській областях.