Агроспецсервіс будує завод із виробництва біогазу

05 жовтня 2016, 10:15 6421

«Агроспецсервіс» розпочинає будівництво заводу з виробництва біогазу в селищу Капітанівка Новомиргородського району Кіровоградскої області.

Про це заявив власник агрохолдингу і одночасно заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Сергій Тарасов, повідомляє Agraveri.

«Нами прийняте рішення щодо будівництва заводу з виробництва біогазу з відходів виробництва Капітанівського цукрового заводу. Це дозволить не витрачати кошти на їх утилізацію, виробляти електроенергію і продавати її частково в систему за «зеленими тарифами». Відповідно, з’явиться додаткове джерело отримання прибутку від безпосередньої переробки відходів цього підприємства», — сказав він.

За словами Тарасова, обсяг інвестицій складе €15 млн. Передбачається створення до 50 робочих місць. Найсучасніший в технологічному сенсі завод. Об’єкт планується здати в експлуатацію у 2018 році.


Для довідки: група компаній «Агроспецсервіс» займається вирощуванням зернових, олійних культур і цукрового буряку в Кіровоградській області.

Основна відмінність «Агроспецсервісу» — компактність земельного банку: всі поля компанії розташовані в Кіровоградській області.