Агромарс готується повністю відмовитись від антибіотиків

23 квітня 2020, 14:20 2876

ТОВ «Комплекс Агромарс» шукає можливості вирощувати бройлерів без антибіотиків.

Про це в інтерв'ю журналу «Наше птахівництво» розповів співзасновник ТОВ «Комплекс Агромарс» Євген Сігал, пишет AgroTimes.

«Сучасні тенденції вимагають повної відмови від антибіотиків, — зазначив він. — Я особисто їздив до багатьох країн, де знайомився з роботою компаній, які вже кілька років вирощують курчат-бройлерів без антибіотиків. Ми теж готуємося до цього, шукаємо відповідні шляхи. За вирощуванням сільгосптварин і птиці без антибіотиків майбутнє».

Антибіотик — субстанція, що обов'язково зберігає залишки в будь-якому продукті. Відповідно за допомогою лабораторних досліджень це можна завжди встановити, додав Євген Сігал.

«Тому антибіотики застосовують на виробництві тільки в лікувальних цілях за приписами ветеринара, — зауважив він. — На підприємствах, що мають дозвіл на експорт продукції до ЄС, суцільне застосування антибіотиків взагалі не практикується».


Для довідки: «Комплекс» Агромарс» — вертикально інтегрований холдинг із замкнутим циклом виробництва (від вирощування зернових культур, виробництва комбікормів, вирощування племінної та бройлерної птиці, до переробки м'яса та його реалізації через власну франчайзингову мережу). Головне виробництво знаходиться в Гаврилівці (Вишгородський р-н Київської обл.). Структура ТОВ «Комплекс Агромарс» також включає: Броварський і Кагарлицький філії, «Бориспільський експериментальний комбікормовий завод», «Київський комбікормовий завод», «Кагарлицький елеватор» та «Курганський бройлер».