Агрокомбінат Пуща-Водиця наростив дохід у півтора раза

14 березня 2017, 14:58 3664

Агрокомбінат «Пуща-Водиця» по результатам роботи у 2016 р. збільшив загальну суму доходів на 53,8%, до 39,8 млн грн.

Про це говориться в повідомленні державного підприємства.

Відмічається, що основними драйверами зростання фінансових та економічних показників у 2016 р. стали тваринництво та вирощування зернових. Так, у минулому році обсяг виробництва зернових збільшився на 45%, а обсяг виробництва молока — на 26%.

При цьому за рахунок збільшення виробництва зернових, агрокомбінат покращив кормову базу для ВРХ, що дозволило покращити і якість молока. У 2016 р. показники жирності молока склали 3,4%.

«Обсяг врожаю зернових у минулому році дозволив зменшити потреби комбінату в придбанні додаткового корму, а, отже, знизити показник собівартості. І як ми бачимо, це дуже позитивно відобразилося на якості молока», — підкреслив генеральний директор агрокомбінату «Пуща-Водиця» Віктор Кириченко.

Дохід від реалізації продукції промислового виробництва у 2016 р. зріс на 22% у порівнянні з 2015 р. Це виробництво хлібобулочних та ковбасних виробів, копченості, переробка м«яса та виробництво м«ясних консервів, меду з власної пасіки, пояснили в агрокомбінаті. 


Для довідки: «Науково-дослідний, виробничий агрокомбінат «Пуща-Водиця» — багатогалузеве підприємство, що займає близько 2000 га, куди входять, в тому числі, більш ніж 100 га багатолітніх насаджень, молочно-товарна ферма, шампіньйонний комплекс, завод з переробки сільськогосподарської продукції. Підприємство виробляє та реалізовує більш ніж 100 найменувань продукції.

За результатами діяльності у 2016 р. агрокомбінат «Пуща-Водиця» увійшов до ТОП-50 найбільших платників податків серед аграрних підприємств.