Агрохолдинг МХП розповів, чим обробляє поля

25 червня 2018, 11:03 3938

Агроіндустріальний холдинг МХП провадить заходи з обробки полів для захисту посівів від шкідників та хвороб.

За даними прес-служби компанії, велика увага в ході обробки приділяється всьому: техніці, технологіям, речовинам, що застосовуються, а також принципам, за якими проводяться заходи.

«В процесі обробки МХП дотримується всіх чинних вимог законів України, згідно законодавства завжди попереджує населення про проведення подібних робіт. Додатковим гарантом безпеки виступає низка внутрішніх політик, які регулюють питання екологічної безпеки, закріплюють прагнення використання найефективніших сучасних технологій і техніки, а також відповідальне ставлення до людей, що проживають в районах розташування полів холдингу», — зазначили у МХП.

 

Обробка полів рослинницьких підприємств Групи МХП здійснюється згідно з п. 6.1. Державних санітарних правил 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві». Компанія використовує для обробки сучасні речовини, які в концентраціях, що розпиляються, не завдають шкоди людям, тваринам чи комахам.

Як повідомляє компанія, для боротьби зі злісними шкідниками кукурудзи застосовується інсектицид Кораген 20 к.с. виробництва ф. Дюпон де Немур С.А.С. Швейцарія. Його безпечність підтверджує Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи № 05.03.02-05/13177 від 22.02.2012 р.

Для боротьби з хворобами соняшника та ріпаку застосовується фунгіцид Піктор к.с. виробництва ф. БАСФ СЕ Німеччина. Його зареєстровано Міністерством екології та природних ресурсів, запис у державному реєстрі за № 9306 від 18.12.2015 р., та видано Посвідчення про державну реєстрацію серії А № 05041.

Для боротьби із шкідниками ріпаку застосовувався інсектицид Біскайя 240 OD, о.д. ф. «Байєр КропСайєнс АГ» Німеччина, зареєстрований Міністерством екології та природних ресурсів, запис у державному реєстрі за № 10277 від 10.02.2017 р., та видано Посвідчення про державну реєстрацію, серія А № 05846.

Усі препарати пройшли сертифікацію щодо безпечності в країнах ЄС.

Безпечність розпилення захисних засобів для рослин також гарантує використання новітньої техніки: на полях холдингу працюють обприскувачі, обладнані під систему точного землеробства. Вбудована «розумна» техніка дозволяє чітко контролювати параметри виливу і площі розпилення, траєкторію, обсяги та час використання речовин для обробки. Додатковий контроль за процесом здійснюється за допомогою дронів, які спостерігають за обробкою полів з повітря, складають карти прогресу і передають їх до внутрішньої системи управління земельним банком.

Начальник агрономічного відділу МХП Олексій Сергієнко, зазначив, що обробка полів є регулярною і досконало вивченою процедурою. «Відповідальне ставлення до всього процесу від його початку до завершення є необговорюваною необхідністю. Адже від якості техніки, технології, матеріалів залежать майбутні врожаї, а також добробут навколишніх сіл. Як соціально відповідальна компанія, МХП дбає про свою продуктивність виключно з урахуванням того, як вона відображається на успішності суспільства, країни», — підкреслив пан Сергієнко.


Для довідки: МХП — вертикально інтегрована компанія. Серед напрямків діяльності — рослинництво, птахівництво і м'ясопереробка. Земельний банк МХП становить близько 370 тис. га. З 2008 року акції компанії котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером MHPC.