Агрохолдинг Герег побудує елеватори у Вінницькій області

13 березня 2018, 15:36 5146

Серед інвестиційних планів компанії «Епіцентр К» на 2018 рік — зберегти наявний земельний банк, оновити парк сільськогосподарської техніки і розвивати елеваторне господарство агрохолдингу.

Про це сьогодні, 13 березня, розповів генеральний директор групи компаній «Епіцентр К» Петро Михайлишин під час прес-конференції з нагоди придбання агрохолдингом техніки Case IH на загальну суму понад $11 млн.

«Сьогодні ми маємо 5 елеваторів потужністю 360 тис. тонн одночасного зберігання. Цього замало, і ми плануємо побудувати два елеватори у Вінницькій області потужністю 120 тис. в смт Вапнярка та ще один на 100 тис. тонн одночасного зберігання. Також цього року збільшимо потужність вже наявного Вінницького елеватора», — зазначає Петро Михайлишин.

За його словами, компанія «Епіцентр К» цього року інвестує в розвиток 2 млрд грн, з яких 1,4 млрд витратить на будівництво, розширення і реконструкцію елеваторних потужностей і 665 млн — на закупівлю нової сільськогосподарської техніки.


Для довідки: «Епіцентр К» працює на українському ринку з 2012 року. Агрохолдинг має банк землі понад 110 тис. га. Земельний фонд зосереджено переважно в Черкаській, Хмельницькій, Тернопільській, Вінницькій та Київській областях. Компанія вирощує озиму пшеницю, соняшник, кукурудзу, озимий ріпак.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua