AgriLab почала випуск обладнання для аналізу грунту

10 серпня 2018, 17:46 3784

Агроконсалтингова компанія AgriLab, що надає послуги з агрохімсервісу та точного землеробства,  під власною торговою маркою налагодила виробництво обладнання для автоматизованого відбору проб ґрунту для агрохімічного аналізу.

Як говориться у повідомленні компанії, ці пробовідбірники стали якісною альтернативою дорогому іноземному обладнанню, яке домінувало на українських полях раніше. Вітчизняне обладнання більш пристосоване до особливостей ґрунтових і польових умов України та має доступний і швидкий сервіс.

«Автоматизовані пробовідбірики з GPS прив'язкою точок відбору проб необхідні для агрохімічного обстеження ґрунтів за сучасними критеріями і, зокрема, для впровадження технологій точного землеробства», — говориться у повідомленні.

Зазначається, що значною перевагою вітчизняних пробовідбірників є адаптованість під різні ґрунти, автоматизованість, дотримання заданої глибини і якості відбору, швидкість відбору буром навіть на твердих чи сухих ґрунтах, а також можливість відбирати проби взимку. Використання обладнання, виготовленого в Україні, зробить послуги дослідження грунтів, зокрема для потреб точного землеробства — доступнішими.

 «Пробовідбірники від AgriLab вже використовує ряд агрохолдингів, а також компанії, що надають послуги з обстеження ґрунтів. На сьогоднішній день тільки компанія AgriLab автоматизованими пробовідбірниками власного виробництва відібрала близько 100 тис. зразків за різними технологіями, що дозволило відцифрувати розподіл різних властивостей ґрунтів на площі понад 800 тис. га», —  зауважив СЕО AgriLab Ярослав Бойко.

За його словами, правильний і точний відбір проб ґрунту — перший крок до цифрового землеробства і практичної реалізації елементів точного землеробства. Більше того, такий підхід дозволяє точно відслідковувати динаміку зміни родючості ґрунтів від впливу технологій, контролювати якість ґрунтів і уникнути погіршення їх властивостей.


Для довідки: AgriLab — агроконсалтингова компанія, яка створює комплексні рішення для підвищення ефективності агробізнесу та входить у ТОП-20 найінноваційніших компаній України згідно рейтингу Forbes. Компанія проводить лабораторні дослідження, впроваджує технології точного землеробства, а також розвиває агроосвітні проекти.