80% вирощеного сорго KSG Agro реалізовує на внутрішньому ринку

22 травня 2019, 09:00 1554

За два останні роки посівні площі під сорго в компанії KSG Agro збільшилися на 43%, з 637 га в 2017 році до 911 га в 2018 році. При цьому 80% отриманого врожаю цієї культури торік агрохолдинг реалізував на внутрішньому ринку, а 20% направлено на потреби свинокомплексу для виробництву корму.

Про це під час прес-ланчу повідомив журналістам голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов.

«В першу чергу ми вирощуємо культури, які дозволять нам зменшити собівартість виробництва кормів та можуть забезпечить в нашому посушливому регіоні врожай. Зважаючи на ті обставини, що на Дніпропетровщині з кожним роком зменшується кількість опадів і та збільшується кількість суховіїв ми почали вирощувати сорго, адже ця культура потребує вдвічі менше вологи ніж кукурудза. Сорго, третікале не виробляють масово адже на них немає попиту на ринку, але ми ці культури використовуємо для виробництва кормів», — розповів Сергій Касьянов.

«N. B.!» Сергій Касьянов: Всю роботу не переробити, завжди будуть проблеми

За його словами, компанія KSG Agro в 2018 році збільшила дохід в сегменті рослинництва порівняно з 2017 роком на 5,3 млн. дол. Найбільшу виручку компанії забезпечила продаж соняшника і пшениці, які в 2018 році порівняно з 2017 роком виросли на 20% і 10%, склавши 5,7 млн. дол. та 2,8 млн дол, відповідно.

«Половину вирощених зернових компанія продає як на внутрішній так і зовнішні ринки. Маємо досвід експорту в такі країни як Оман, Катар, Монголія», — уточнив Сергій Касьянов.


Для довідки: KSG Agro — один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені в лістинг Варшавської фондової біржі. KSG Agro входить до складу Європейської Бізнес Асоціації (EBA).

Основною діяльністю компанії є обробка землі та виробництво сільськогосподарських культур, а також виробництво свинини. Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує нову стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найбільш перспективні проекти, в першу чергу свинарство, а також рослинництво і виробництво відновлюваної біопалива (паливні пелети).


Людмила Лебедь, Agroportal.ua