Їстівні комахи набувають все більшої популярності

09 жовтня 2016, 11:50 6045

Попит на їстівних комах у світі буде зростати на 6,1% на рік у наступні кілька років.

Про це свідчать результати дослідження Persistence Market Research (PMR), повідомляє Eatglobe.

Зростання попиту в Європі через низький на сьогодні буде найбільш помітним — 7,3% на рік. Повільно, але впевнено комахи посідають місце в тарілках навіть жителів Заходу.

Частка використання комах у виробництві продуктів харчування і тваринних кормів також буде зростати. Як відзначають дослідники, нині найбільше комах споживається в Азії, потім в Африці, Південній Америці і з великим відривом в Європі і Північній Америці.

При цьому попит на прямокрилих зростає швидше, ніж на інші види, в зв'язку з тим, що ці комахи відмінно підходять для приготування і додавання в злакові батончики, печиво, шоколад, пасту та інші продукти.


Для довідки: за оцінками Всесвітньої організації продовольства і сільського господарства при ООН, сьогодні близько 2000 різних видів комах використовується для вживання в їжу, доповнюючи раціон мінімум двох мільярдів людей по всьому світу.

Найбільш популярним різновидом їстівних комах є жуки з часткою споживання 31%, за ними ідуть гусениці (18%), оси, бджоли і мурахи (14%). Інші види включають в себе цвіркунів, коників і сарану, що відносяться до загону прямокрилих, а також інших комах, таких як терміти, бабки і мухи.