Надвиробництво яблук у Польщі вдарить по експортерам

07 вересня 2018, 12:09 2318

Виробники яблук в Польщі та ЄС зіткнулися з проблемою надвиробництва продукції та усіма витікаючими проблемами надлишку продукції.

Про це розповів представник торгово-виробничої компанії Inter-Trade Кароль Якубовський, передає «Інфо-Шувар».

«В 2018 році суттєво збільшився врожай не тільки в Польщі, аналогічна ситуація в усіх європейських країнах. Тому, польським імпортерам доведеться в цьому сезоні дуже нелегко, оскільки європейські країни захочуть захистити свій внутрішній ринок від надмірного напливу польського яблука і, тому, поставлять дуже суворі вимоги до імпорту», — сказв він.

«Ми вже бачили публічні протести на цю тему, проте, погодьтеся, це не врятує ситуацію. На разі, уряд не має рішення, як вийти із такої ситуації із мінімальним збитком для фермерів та економіки країни», —  зазначив Якубовський.

На думку експерта існує два способи вірішення цього питання. Перший працюватиме з уже існуючою проблемою — збут на ринку сировини і за дуже низькими цінами. Другий запобігатиме повторному виникненню проблеми — щоб вигідно продавати, треба вирощувати стільки, скільки потрібно ринку.

«Але, навряд чи це станеться у наступному сезоні, оскільки немало гектарів у нашій країні було засаджено молодими деревами, які вже наступного року почнуть плодоносити», — підсумував Якубовський.