Найбільший світовий імпортер сої знижує обсяги закупівлі

15 листопада 2018, 11:20 2615

Глобальні торгові потоки на деяких ключових сегментах світових аграрних ринків в останні місяці переживають серйозні зміни. Зокрема це стосується соєвого ринку, на стані якого відображається в першу чергу торгове протистояння між США та КНР.

Про це повідомляє компанія «ПроАгро».

«Зважаючи на актуальну ситуацію, FAS USDA в своїх оновлених оцінках знизили прогноз світового експорту сої на 2 млн т — до 155,4 млн т. Зниження прогнозу експорту американської сої було частково компенсоване його збільшенням для Бразилії, Росії та України», — йдеться в аналітичній довідці компанії.

Прогноз імпорту сої до Китаю, найбільшого світового покупця цієї культури, в свою чергу, був зменшений на 4 млн т — до 90 млн т. США втрачають свою частку на ринку Китаю, а їхнє місце займають країни Південної Америки. При цьому частка США на ринках інших країн-імпортерів сої збільшується.

Як повідомляє Oil World, частка Китаю в загальних обсягах закупівель сої в жовтні 2018 року значно знизилася і оцінюється в 5,46 млн т, або 48% в порівнянні з 77% в жовтні минулого року.


Для довідки: детальніше з аналітикою ринку олійних та продуктів переробки можна ознайомитись на сайті компанії «ПроАгро».