Корея: посіви страждають від найсильнішої з 2001 року посухи

23 липня 2017, 08:00 3936

Виробництво сільськогосподарських культур в КНДР в 2017 р., включаючи основні продукти харчування, такі як рис, кукурудза, картопля і соя, серйозно постраждало в результаті тривалої посухи, що загрожує продовольчій безпеці значної частини населення.

Про це свідчать оцінкаФАО, проведена в співпраці із Спільним дослідницьким центром Європейської комісії, повідомляє The DairyNews.

Опади з квітня по червень в основних аграрних районах Корейської Народно-Демократичної Республіки були значно нижчі середнього рівня за останні кілька років, що в значній мірі порушило сільськогосподарську діяльність і завдало шкоди посадкам основного врожаю 2017 р.

«До сих пір сезонні дощі в основних районах-виробниках зернових були нижче рівня 2001 р., коли виробництво зернових впало до безпрецедентно низького рівня всього в 2 млн т, що призвело до різкого погіршення ситуації з продовольчою безпекою значної частини населення», — сказав представник ФАО в Китаї і КНДР Вінсент Мартін.

Сильна посуха також вплинула на ранній урожай 2016/17 сезону, який був зібраний в червні, включаючи пшеницю, ячмінь і картоплю. Згідно з останніми оцінками ФАО, урожай зернових раннього сезону 2017 р. впав більш ніж на 30% в порівнянні з рівнем минулого року з 450 до 310 тис. т.

Незважаючи на те, що ранній урожай складає всього лише 10% від загального річного обсягу виробництва зернових культур, ці культури є важливим джерелом продовольства в період міжсезоння з травня по вересень.

Дощі в першій половині липня трохи полегшили ситуацію, однак вони прийшли занадто пізно, щоб забезпечити нормальну посадку і дозрівання основних сезонних культур 2017 р. які будуть зібрані в жовтні-листопаді.

Очікується, що відсутність опадів чинитиме серйозний вплив на основний урожай в головних районах-виробниках зернових культур, в тому числі в провінціях Південного та Північного Пхеньяна, Південного і Північного Хванхе і міста Нампхо, на які в сукупності зазвичай припадає майже дві третини обсягу виробництва зернових в основному сезоні.

З огляду на прогнози щодо скорочення виробництва зернових в основному посівному сезоні 2017 р., очікується, що ситуація з продовольчою безпекою продовжить посилюватися протягом 2017/18 закупівельного року, і попит на імпорт зернових, швидше за все, збільшиться.