Дослідження: Ринок переробки фруктів та овочів активно росте

17 квітня 2017, 09:12 5574

Світовий ринок все більше потребує фруктів та овочів, які пройшли глибоку переробку. Якщо у 2014 році ця галузь сягнула $203,3 млрд, то у 2020 р. очікується ріст до $319,9 млрд.

Про це з посиланням на звіт американської консалтингової компанії Zion Market Research повідомляє «Шувар».

Як відзначають експерти, ринок плодоовочевої переробки досить швидко еволюціонує, щороку збільшуються інвестиції в цей сектор, крім того, інтенсивно зростає експорт в країнах з більш-менш розвинутим виробництвом. При цьому такі види обробки як сушіння, консервування, заморозка, приготування джемів та соків, особливо популярні через те, що продовжують термін реалізації та придатності продуктів, а це допомагає споживачам отримувати поживну та корисну продукцію протягом всього року.

Розвитку галузі сприяє зміна звичок у споживанні продуктів харчування. Потреба у доступних свіжих та здорових продуктах, які не потребують довгого приготування, щороку зростає. На розвиток галузі також впливають і підвищення купівельної спроможності населення та урбанізація суспільства загалом. Це, в свою чергу, стимулює розвиток технологій переробки фруктів та овочів, говориться в повідомленні.

За даними Zion Market Research, майже половину цієї продукції виробляють зі свіжих фруктів, а частка консервованих продуктів є найбільшою. У 2014 р. частка консервованих овочів та фрукті в світовому ринку продуктів харчування і фрукти становила 20%. Очікують, що згодом ця частка буде зменшуватись за рахунок збільшення споживання свіжої продукції на хвилі популяризації здорового харчування.