Європейська асоціація сорго обрала правління і окреслила завдання до 2020 р.

25 січня 2018, 17:32 3555

Європейськая міжпрофесійна асоціація сорго Sorghum ID  18 січня 2018 р. провела перше засідання, під час якого пройшли вибори правління та його президента, яким став Даніель Пейроб.

Як говориться у повідомленні асоціації, Даніель Пейроб представляє Європейську конфедерацію виробників кукурудзи і сорго (CEPM), президентом якої він є. Він також є сільгоспвиробником на Південному Заході Франції і членом кооперативної групи.

Віце-президентом асоціації обрано члена правління Європейської асоціації виробників насіння (ESA) Крістофа Руйяра. Він також є представником Європейської федерації виробників кормів (FEFAC).

 Скарбником став президент Французької федерації виробників насіння кукурудзи і сорго (FNPSMS) П'єр Паж - сільгоспвиробник з французького департаменту Жер і член кооперативної групи.

Секретарем обрана виконавчий директор Румунської асоціації виробників кукурудзи і сорго (APPRS) Аліна Крету.

Правління в такому складі затвердило пріоритетні напрямки роботи на період 2018-2020 років, яку повинна здійснювати асоціація Sorghum ID, і разом з тим обговорило питання галузі кормів для тваринництва, яка є головним напрямком для використання європейського сорго. Таке застосування сорго має збільшуватися відповідно до характеристик цієї культури (рослина для диверсифікації виробництва, що не вимагає великих ресурсних витрат) та її поживних якостей (протеїни, енергетична цінність, відсутність танінів), важливих для різноманітних тваринницьких напрямків, зокрема для птиці, свиней та жуйних, відзначили представники асоціації.

«Збільшення використання сорго в якості кормів для тварин стане одним з викликів та ціллю для асоціації Sorghum ID, що відобразиться, в тому числі, і в її трирічних планах діяльності з комунікації та просування, які фінансуються Брюсселем та виконуються в різних європейських країнах, в яких сорго має реальний потенціал. Це виклик, на який новостворене Правління асоціації Sorghum ID та її колектив, мають намір відповісти своїми зусиллями та рішучістю», -  заявив президент Sorghum ID Даніель Пейроб.