Асоціація сорго реалізує кілька проектів в ЄС та на Близькому Сході

02 березня 2018, 18:00 3579

Учасники Європейської міжпрофесійної асоціації Sorghum ID направили до інстанцій Європейського союзу нові проекти з просування сорго в країнах, що мають потенціал для розвитку цієї культури.

Як говориться у повідомленні асоціації, мова йде про Угорщину та Австрію у Європейському союзі, Іран і Туреччину — на Близькому Сході.

«Минулого грудня ці нові проекти були схвалені та одержали європейське фінансування. Ці проекти будуть також розраховані на 3 роки і їхній старт заплановано на травень 2018 р.», — говориться у повідомленні.

Як зазначається, проекти передбачають партнерство та участь організацій і компаній-членів Європейської міжпрофесійної асоціації Sorghum ID, яка в такий спосіб отримує нові інструменти для досягнення своїх цілей. А отже, і можливість нових успіхів, які дозволять запропонувати на 2019 рік нові проекти з розвитку, зокрема й для Німеччини. І нарешті, зараз триває підготовка 2-го Європейського конгресу з сорго, який відбудеться 7 і 8 листопада в Італії (Мілан).

«Півтора роки інтенсивної роботи ознаменувалися звершеннями та результатами, що обіцяють велике майбутнє для європейських соргових полів, розвиток ринків збуту та іміджу та які підкріплюють нашу віру в те, що гасла «Сорго — культура майбутнього» і «Сорго — це надійно» стануть реальністю, яку можна відчути й виміряти», — додали в Sorghum ID.


Для довідки: 26 вересня 2017 року в Брюсселі відбулися установчі збори Європейської міжпрофесійної асоціації сорго — Sorghum ID.