В Україні презентували першу екологічно чисту платіжну картку

24 березня 2017, 14:42 3989

Український державний банк «Укргазбанк» та компанія Mastercard випустили першу платіжну екокартку — унікальний для Східної Європи продукт, повністю вироблений з біосировини. «Зелені» карти належать до лінійки преміальних продуктів Platinum Mastercard і вже доступні клієнтам банку.

Про це повідомляє кореспондент АgroPortal.ua, присутній на презентації продукту.

«Впровадження таких екологічних проектів є надзвичайно актуальним для нашої країни. Ми підтримуємо такі соціально важливі ініціативи і співпрацюємо з «Укргазбанком» на шляху до реалізації проектів, пов`язаних з ефективним використанням ресурсів та зменшенням шкідливого впливу на довкілля», — розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Як відзначалось в ході презентації, проект реалізований у рамках «зеленого» фінансування «Укргазбанку». Для виготовлення нових карток використовуються початки кукурудзи та цукрової тростини. Виробником продукту є німецька компанія, а сировину постачає підприємство з Італії.

За словами голови правління АБ «Укргазбанк» Кирила Шевченка, у користуванні картка не відрізняється від традиційних аналогів, а після закінчення терміну дії розкладається упродовж двох років, не шкодячи навколишньому середовищу. Термін дії картки — 3 роки.

«Укргазбанк» — перший український банк, який переформатував свою діяльність для підтримки «зелених» проектів і впровадив новий, але надзвичайно перспективний для українського ринку напрям — ЕКО-банкінг. Упевнений, що це дозволить нам відкрити нову сторінку в розвитку банкінгу в Україні», — сказав Кирило Шевченко, додавши, що невдовзі клієнти банку зможуть забути про звичайний «пластик».

При цьому екокартка відкриває доступ до глобальної служби підтримки та унікальних привілеїв в Україні та за кордоном. Карткодержателі можуть безкоштовно відвідувати бізнес-зали Mastercard Lounge для внутрішніх і зовнішніх рейсів у терміналі D аеропорту «Бориспіль». Крім того, вони стають учасниками програми винагород Mastercard Rewards та мають змогу отримати додаткову платіжну екокартку Platinum чи Gold Mastercard у рамках пакету «ЕКО ДРАЙВ» (випуск входить до вартості обслуговування).

«Mastercard в Україні постійно працює над удосконаленням платіжних рішень, розвиток яких має велику соціальну місію — становлення безготівкової економіки у країні. Серед найбільш популярних векторів соціальної відповідальності бізнесу у всьому світі — увага до екології. Сьогодні 55% споживачів у 60 країнах світу віддають перевагу продукції екологічно відповідальних компаній. І ми раді підтримати «зелені» ініціативи «Укргазбанку», однією з яких стала екокартка. Вона задає екостандарт на платіжному ринку та дає карткодержателям змогу робити особистий внесок в піклування про навколишнє середовище», — підкреслила генеральний директор Mastercard в Україні, Молдові, Грузії та країнах Центральної Азії Віра Платонова.

Оформити екокартку можна у будь-якому відділенні «Укргазбанку» на умовах окремого тарифного плану «ЕКО ДРАЙВ-Пакет». 

«При цьому клієнт банку також долучається до озеленення столиці — разом із карткою він отримує сертифікат на висадку паркових дерев», — додав Кирило Шевченко.


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua